Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2017

Gillets 16:e Årsmöte i Mellanfjärden i
Trolska Skogen, Hälsingland

Bergsjö Tomten Sven-Erik bjöd in Tomtegillet för årsmötesförhandlingar  till den 20, 21 och 22 januari.

Något tidigare än vanligt, men Mellanfjärdens befolkning hade skjutit på julgransplundringen en vecka för tomtarnas skull. Vi anlände på fredagen till till vårt trevliga hotell som var nästan ute på bryggan  i Mellanfjärdens hamn. Efterhand anlände Wermlandstomtarna, Julius och Ulla, Tomtemor Ingrid, Snäretomtarna, Amnehäradstomten, Ålandstomtarna, Kolmårdstomten, och Tumbatomten och vi hade också provtomtarna från Skåne med oss. Dagen därpå träffade vi resterande tomtar, Lektomta, Harmångernissen, Japanjocke, Dundertomtarna och alla välkomnades vi av vår värd Bergsjötomten.

Vi tillbringade hela lördagen i Trolska Skogen, vilket var en helt oförglömlig upplevelse. Bergsjötomten hade också gjort en utställning av sina insamlade julprydnader och pynt, så fint och juligt. Vi vandrade genom Trolska skogen på spångar och det var magiskt med älvornas lockrop och småknyttens bostäder i mossan och tomtens hus, för  inte att glömma draken.
 

Troll

Att träffa barnen var  roligt och många kom, Besöket avslutades med tomteting med närvarande barn.
 

Tomteting

Vi fortsatte senare med dans runt Mellanfjärdens julgran under ledning av Lektomta Britt-Inger.
Efter det fick vi en jättegod middag och blev underhållna av Harmångernissen Johan på dragspel och Japanjocke lät oss lyssna på pianomusik.

Johan på dragspel

Efter det gick årsmötet av stapeln. Ett alltigenom lyckat årsmöte slutade på söndagen då tomtarna återvände hemåt.

Bergsjötomten

Tack Bergsjötomten och alla de som hjälpte till med allting.