Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2011

Gillets 10:e Årsmöte och 10 års jubileum
den 11-13 februari 2011

Tomtarna var en snöig kall helg i februari tillbaka på platsen där allt startade för 10 år sedan.

Dagarna innan tomtarna skulle ha sitt möte överraskades Sverige åter av ett riktigt snöoväder så det blev snökaos på många håll det gjorde att båtar inte gick som de skulle, tågen stannade och alla i snösvängen jobbade dygnet runt. Detta resulterade i att många tomtar tvingades ge återbud i sista stund. Några samlades på fredagskvällen hemma hos tomten Julius och tomtemor i deras julstuga där det bl.a. serverades tomtegröt med fruktsoppa.

På lördagen gick vi till isbanan på Stora torget där vi pratade med shoppande Västeråsare innan bussen tog oss till Vallby friluftsmuseum där vi serverades en god lunch. Innan det var dags för det årliga tomtetinget han vi prata med Västeråsarna som flanerade runt, åkte skidor och pulka i det vackra vädret. På tomtetinget fick barnen som vanligt vara med och besluta om de viktiga frågorna. Resultatet blev att julaftonen även i år är den 24 december och granen ska vara grön. Det speciella för i år var att ett filmteam från TV3 var med oss hela dagen och filmade för en dokumentär som kommer att sändas under våren. Sen blev det en bussresa tillbaka till hotellet för årsmötesförhandlingar. Innan mötet hälsade Kommunstyrelsens ordförande tomtarna välkomna till Västerås. Efter årsmötet serverades middag.

Efter frukosten på söndagen påbörjade de mest långväga deltagarna sin hemresa och vi som var kvar åkte till Vallby friluftsmuseum där barnen var inbjudna att komma och äta grötfrukost med tomtarna. De få barn som kom och hälsade på oss hade nog ätit sin gröt hemma men tomtarna åt skinksmörgås och den goda tomtegröten. Detta möte är nog det mest väldokumenterade av alla gillets möten, både av TV-team och även av den fotograf som var med oss för 10 år sedan och filmade det första mötet denna film kommer att sammanställas på en DVD som kommer att finnas för försäljning inom gillet.