Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2010

Gillets 9:e Årsmöte på Rödmossen
den 5-7 februari 2010

Håkan Thornell Kolmårdstomten hade äran att stå värd för Tomtegillets årsmöte 2010.

Vi var hemma hos Bittis och mig på Rödmossen, som ligger utanför Åby c:a 2mil norr Norrköping. 22 tomtar och tomtemorar träffades på fredagskvällen i vårt vardagsrum, finns det hjärterum så finns det stjä…

Vi åt en enkel måltid tillsammans och samtalade. Bittis och jag gick nervöst och väntade att Anders Eldeman från Sveriges Radio skulle komma. Vi skulle nämligen skjutsa honom med häst och släde härifrån till Villa Fridhem. Villa Fridhem är ett konferenshotell c:a 2 km härifrån, som vi tomtar på lördagen tillsammans med Eldeman skulle direktsända melodikrysset. Vår ardennerhäst som vi ofta skjutsar folk med, spändes för i god tid innan. Men Eldeman blev försenad och tiden gick. Hästen som börjar tröttna på att vänta börjar bli irriterad, och till slut så fastnar något troligen i munnen på henne och hon backar häftigt med släde och allt. Släden hamnar på tvären över ryggen på hästen, det luktar lite katastrofläge för oss där ute. När vi plockat bort utrustningen på hästen så konstaterar vi att den är trasig. Då kommer Eldeman, just då ville vi att han inte skulle komma. Men han fick gå in och pratade en stund med tomtarna, medan Bittis och jag försöker lappa ihop utrustningen igen med hjälp av spännband, div. hundkoppel o.s.v.

Till slut kommer Eldeman iväg som planerat. Bittis och jag kan pusta ut efter det oväntade äventyret senare på kvällen. Lördagen började vi med frukost på Villa Fridhem och sedan melodikrysset. Olle från Åland och min Bittis blev intervjuade i sändningen.

Sedan bar det iväg till Åby (ett samhälle c:a 7 km hemifrån), där hade vi tillsammans med Lions en försenad julgransplundring på byns lilla torg. En liten orkester spelade från ett lastbilsflak, medan tomtarna och folk från byn dansade runt granen. Det avslutas med att barnen fick godispåsar. De 300 godispåsar Lions hade tagit fram tog slut.

När vi sedan träffades hemma hos oss för middag, så upptäcker vi att det fattas en tomte. Fred är försvunnen. Efter mycket om och men så ringer telefonen och rapporterar att en tomte med hög spetsig tomteluva setts på en tomt i Åby. Jag åker tillbaka till Åby och hittar Fred. Den som ringde och tipsade vill ha hittelön, som avisas från mig. Då kom jag på att Fred hade sagt till mig att han kanske skulle gå och hälsa på en gammal bekant han hade i Åby. Dramatiken var över.

Tomtegillets årsmöte var som det brukar vara, lite på gränsen till hetsig ibland. Men det gick bra. Senare på kvällen gick ett tappert gäng för att besöka vår egen tomteby, men snödjupet var på gränsen till övermäktig för oss. De 300 meterna genom skogen dit från vägen var mycket jobbiga.

På söndagen träffades vi för en gemensam avslutningsfrukost här hemma.

Norrköping

Norrköping

Norrköping