Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2009

Gillets 8:e Årsmöte i Karlstad
den 9-11 januari 2009

I år var årsmötet förlagt till Karlstad då tomtarna var inbjudna att medverka på deras traditionella julgransskakning som i år hade tioårsjubileum. 15 tomtar mötte upp på Scandic city på fredagskvällen då vi gick till en närbelägen Kina restaurang för lite mat och samvaro då många hade rest långt såsom Dundrettomtarna och Ålandstomtarna som var de med längst resväg.

Värmlandstomten Inge som stod som värd för mötet mötte upp efter frukosten på lördagen då även fler tomtar mötte upp så det  var sammanlagt blev 21 st. som först gick till ett köpcentrum där vi blev bjudna på lunch innan vi samlades på torget för julgransskakning det som vi andra kallar julgransplundring. På scenen underhöll en barnkör som sjöng julsånger och sedan gjorde vår Palle ”Wadköpingstomten” ett bejublat framträdande med bland annat sin anka och tecknade figurer som blev en figur även när man vände dem upp och ner innan tomtarna höll sitt riksting där vi beslutade att inte flytta julaftonen samt att granen även fortsättningsvis skulle vara grön som de viktigaste besluten som avhandlades i samråd med alla barnen i publiken.  Sedan blev det dans kring granen till dragspelsmusik och tomtarna delade ut påsar till alla barnen. Några tomtar besökte även lasarettets barnavdelning.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar hölls innan det var dags för middag som Karlstad kommun bjöd på. Representant för kommunen och Värmlands Folkblad samt upphovsmannen för hela tillställningen medverkade och blev högtidligen tackade för inbjudan till denna sammankomst.

Efter frukosten på söndagsmorgonen var det dags för de mest långväga tomtarna att påbörja hem resan då de hade tåg och båttider att passa. Några av oss passade även på att åka till biblioteket där en monter med dokumentation från tidigare julgransskakningar ställts i ordning med några av Värmlandstomtens tomtar. På söndagen hade även Scandic sin egen julgransskakning då barnen med familjer hade möjlighet at äta brunch tillsammans med tomtarna. De tomtar som var kvar åt brunch innan hemresan påbörjades efter många varma tomtekramar med förhoppning om att vi alla snart träffas igen.

Karlstad

Karlstad

Karlstad

Karlstad

Karlstad