Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2008

Gillets 7:e Årsmöte i Haninge & Tumba
den 8-10 feb 2008

Tomtarna samlades på hotell Winn i Haninge på fredagseftermiddagen.

Fram på kvällen gick en buss till Coca Cola för en rundvandring i fabriken samt ett samkväm i deras besökshall med lite tävlingar och avsmakning av olika läsk.
Därefter gick bussen tillbaka till hotellet, varefter vi vandrade vidare till Folkets Hus där vi fick hemlagad middag och efterrätt.
Ålandstomten visade film från Åland om ett frimärke med Coca Colatomten som är ritad av en ättling från Åland Haddon Sundblom.

Efter frukost på lördagen kom bussen och körde oss till Brandbergens Centrum i Haninge där tomtarna minglade runt bland publiken och i affärerna medan ett stort antal uppträdande skedde på scenen. Bl. a uppträdde Wadköpingstomten med sin anka. Därefter vidtog tomteting.

Bussen transporterade sedan tomtarna vidare till Tyresta By där tomtarna åt hemkokt ärtsoppa och skinksmörgås tillsammans med publiken. Soppan serverades från en koktross, mycket uppskattat.
När lunchen var avklarad promenerade tomtarna vidare till Nationalparkernas hus i Tyresta.

Efter rundvandring gick bussen tillbaka till hotellet för årsmötesförhandlingar.
Kvällen avslutades med en tre-rätters middag i sällskap med Kommunalrådet och hans fru. Haninge kommun bjöd på middagen.
Efter årsmötet fick vi se en film från Dundertomten och Ålandstomtens resa till Hong Kong.

Söndag morgon efter utcheckning gick bussen till Tumba Folkets Hus där tomtarna åt grötfrukost och minglade med barnen, varefter vi sedan åkte vidare till Tumba Bruks Museum.
Vi fick en rundvandring bland de gamla husen och en förevisning av papperstillverkning samt en rundvandring i sedelmuseet.

Tomtarna åkte sedan nöjda hem efter denna årsmöteshelg.

Haninge och Tumba

Haninge och Tumba

Haninge och Tumba

Haninge och Tumba