Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2007

Gillets 6:e Årsmöte i Bergsjö
den 9-11 februari 2007

Platsen för årets årsmöte var hos tomten Sven-Erik i Bergsjö.

Alla långväga mötesdeltagare slöt under fredagskvällen upp vid Gästgiveriet i Bergsjö där vi bodde bra under helgen. Vid framkomsten serverades vi Lasagne.

Efter frukosten på lördagen hämtades alla tomtar med buss och vi åkte till ett krukmakeri där vi förevisades hur stora krukor göts i formar bredvid låg även en gammal kall stuga där det nu fanns ett yxmuseum som vi kunde titta på innan vi åkte tillbaka till Bergsjö där vi minglade runt i samhället innan det var dags för årsmötet som hölls på Bergsjö värdshus med sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Efter årsmötet gick alla tomtar till Bergsjö folketshus där ett gäng ungdomar gav en uppvisning i line dance. De hade även specialkomponerat en dans för tomtar så alla tomtar som ville fick prova på att dansa line dance det var väldigt roligt att prova och säker ännu roligare att se en massa dansande tomtar. Efter det gick vi tillbaka till värdshuset och där samlades alla tomtar runt den varma brasan för att hålla ting tillsammans med några barn och föräldrar som trotsade kylan denna eftermiddag.

Som vanligt var frågan vilken dag det ska vara julafton och även i år bestämdes det att julaftonen skulle vara den 24 december. Kolmårdstomten berättade om alla besökare han haft hemma i tomtestugan och nisseverkstaden och om mamman som försökte ta en duktig nisse med sig hem som hjälpreda då hon såg hur duktiga alla nissar var men som tur var så såg tomten allt detta och nissen fick återvända till sina kamrater. Efter det var det dags för en god middag på Hotellet med representation från kommunen som bjöd på detta.

Efter middagen transporterades tomtarna tillbaka till Gästgiveriet där Ålandstomten visade lite videupptagning som han tagit med sin fina kamerautrustning under dagen innan det var dags för nattsömnen. Efter frukosten på söndagen var det uppbrott och hemresa för alla tomtar.

 

Bergsjö

Bergsjö

Bergsjö

Bergsjö

Bergsjö