Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2006

Gillets 5:e Årsmöte i Vänersborg
den 3 – 5 februari 2006

Tack Agneta och Mille för ett fint arrangemang.

Vi hade mycket trevligt och det var kulturberikande med besöket på Kungajaktmuséet på Hunneberg (Älgens berg). Det ända nedslående var att efter besöket på Nordiska skorstensfabriken stod det klart att någon skorstensklättring blir det inte mer för tomtarna. Dagens skorstenar är för smala med vår tids midjemått mätt.

Under lördagen dansade vi kring granen på torget. Tillsammans med stadens invårare bjöds vi på kaffe och tårta i kommunhuset – staden passade nämligen på att fylla år. Vi minglade på Gågatan och där hade vi också vår Riksstämma. Mycket kallt var det fastän solen gjorde vad den kunde för att värma oss. Efter lunch på Kulturhuset, som kommunen bjöd på, bar det av till årsmötet på hotellet.

Sedan var det åter dags för mat och underhållning. Vi njöt av den goda maten och underhållarna Gubes. Två herrar med gitarr och dragspel som var medryckande med sin sång och sina skojiga historier.

På söndagen kanade vi per bil upp till Hunnebeg och Kungajaktmuseet. Mycket snö hade fallit under natten. Museichefen, som tog emot oss, var en entusiast som väl kunde sin historia. Mycket spännande. Så avslutade vi besöket med att äta gröt på restaurang Spiskupan intill museet tillsammans med barn och föräldrar.

Det där med att äta gröt tillsammans med småbarnsfamiljer verkar ha blivit en tradition. Första gången vi gjorde det var hos Arne Lundgren i Sala. Den stafettpinnen skickar vi gärna vidare till Bergsjö i Härjedalen och Sven-Erik, som har inbjudit oss till årsmötet 2007. Tack Vänersborgs kommun för att ni så frikostigt ställde upp och tack Agneta och Mille för allt arbete ni lagt ner. På återseende i Köpenhamn den 24 – 26 juli. Tills dess Lev väl!

 

Vänersborg

Vänersborg

Vänersborg

Vänersborg