Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2005

Gillets 4:e Årsmöte i Borås
4 – 5 februari 2005

Så var det fjärde årsmötet avklarat.
Värdar denna gång var Lars och Roy med hjälp av Brita och Ingrid.

I Borås var det snöfritt, några plusgrader, lite duggregn och lite blåst – som en normal vinter här på västkusten alltså. Vi bodde centralt på Scandic Plaza Hotell och de flesta anlände på fredag kväll. Lite julstämning kände vi då hotellet hade klätt en gran i lobbyn och satt dit sin egen tomte.

Vid vår gemensamma supé hälsade Lars välkommen, Brita skötte praktiska frågor och talade lite om Borås historia – sin vana (eller ovana?) trogen. Ingrid mannekängade och Roy visade video från Gällivare. År 2005 är designår och Nordiska Designskolan i Borås hade sytt mössor till oss i en tävling där bästa mössan skulle utses. Hur det gick kan du se nedan.

Så kom lördagen – vår viktiga dag, då våra sponsorer skulle tillgodoses. Första anhalten var Halléns Postorder. Vi blev mycket väl mottagna av ledningen. Tomtarna bjöds på grötfrukost och barnen fick saft och bulle. Under en timmes tid umgicks vi med barnen och deras föräldrar. Många säckar med leksaker stod redan färdiga, men vi fick själva chansen att slå in en hel del paket. Vi tittade också på hur en postorderfirma arbetar med beställningar via telefon eller via nätet. Barnen hade vi runt oss hela tiden. Till Ulla, som numera är slängd i att göra djur av ballonger, var kön lång. Tack Halléns för trevliga timmar hos er och för alla julklappar vi fick.

Efter en lättare lunch på Stadsparksbadet åkte vi med Djuparkens turisttåg till Stora Torget. Där mottogs vi av massor med barn och föräldrar, som ville träffa alla tomtarna. Nu tillkännagavs resultat av mösstävlingen och pris utdelades till vinnaren.
Sedan hade vi vår ”riksstämma” där de gamla jultraditionerna fastställdes att gälla även för 2005.

I Fantasy World i Danmark har tomtarna sina stubbar att sitta på och Håkan T. har utlovat stubbar till våra svenska tomtar hos sig på Rödmossen utanför Norrköping. I Borås har vi ”stenstubbar” – stolar i granit som har tillverkats av den amerikanskar konstnären Richard Nonas år 1996. De är roliga att se på, men lite väl kalla att sitta på, i alla fall på vintern. Efter mingel i affärerna runt torget var det dags för välförtjänt vila och uppfräschning inför kvällens aktiviteter.

Första punkt var årsmötet. Lars avgick som sekreterare efter fyra år och Sivert tog över. Allt gick lungt och städat till. Protkoll från mötet skickas till alla medlemmar.
Så var det dags för middag på hotellet. Borås stad stod som värd och representerades av kommunfullmäktiges ordförande Maj Steen. Under middagen bjöds vi på en trivsam underhållning. Pernilla, Ingrids dotter, tolkade Bellman till gitarr och Bosse Hellgren, känd kåsör, berättade historier och sjöng om de berömda Knallarna från Sjuhäradsbygden. Efter god mat och mycket prat avslutades dagen.

Söndag förmiddag delade vi upp oss i grupper och åkte till olika institutioner för barn. Lasarettet var den största besöksplatsen. Många barn gladdes åt de fina leksakerna vi fått från Halléns. Det känns bra att kunna sprida glädje. Det känns också bra att vi i Gillet träffas så här och kan umgås. För varje gång, Köpenhamn inräknat, lär vi känna varandra bättre. Det är värdefullt att kontakterna oss emellan inte bara sköts via mail och telefon.
På återseende i Köpenhamn!

 

Brita

Borås

Vårens hattparad.Designskolan i Borås har särskilt designat dessa mössor för oss. Från vänster mannekängerna Ingrid, Katarina, Agnetha D, Ulrika, Bittis och Ulla.

Borås

Borås

Borås

Borås