Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2004

Gillets 3:e årsmöte i Sala
den 24 -25 januari 2004

Det är väldigt käckt att lägga Gillets årsmöte på olika platser i landet.

I år var det alltså Sala. Och vad tänker man på då? Jo, Sala silvergruva och kurhotellet Sätra Brunn. Vi fick lära känna båda.

Vi bodde fint på Sätra Brunn. Men om det var bra för hälsan är tveksamt. Två frukostar, en middag och så en grötfrukost – allt delikat. Vi som kom på fredag kväll var dessutom inbjudna till Sven-Olof och Ulla där det också bjöds på god mat. Ja, ja, men även för tomtar finns det gym och motionscyklar! Kan också meddela att hotellets kranvatten var bättre än brunnsvattnet, som var järnhaltigt. Inte blev man yngre och vackrare av det heller!

Den officiella delen började med vandring i Sala centrum på lördagen. I samarbete med Turistbyrån hade Arne Lundgren gjort upp ett fint program och reklamen för oss var enorm – vi fanns i både tidningar, radio, TV och på stora affischer. Trots blåst och kyla kom mycket barn och deltog i aktiviteterna som anordnats.

Nästa punkt på programmet för Gillets medlemmar var svart, fuktig, brant men väldigt spännande. Efter en fika med kaffe och macka tog vi på oss stövlar, hjälm och skyddskläder. Sedan var det dags att gå ner i gruvan. Några tog hissen och fick vada i vatten över anklarna innan de nådde ”rådssalen”, resten tog trapporna, smala och branta. Halvvägs ner tittade vi ut över Christinaschaktet och hissnade. När så vår guide ville pröva akustiken och tog upp psalmen ”Vår Gud är oss en väldig borg” tror jag vi stod i givakt. Några sjöng med. Det var mäktigt. Varför just en psalm? Den sjöng gruvarbetarna varje morgon när de var på väg ner i gruvan för att arbeta och hoppades på att dom skulle komma välbehållna upp igen.

I ”rådsalen” började så vårt Riksmöte under Arnes och Roys ledning. En hel del publik fanns på plats. Mötet artade sig väl och efter lite diskussioner kom vi fram till att det är bäst att inte ändra på våra jultraditioner utan fortsätta i gamla välkända spår.
Så ville Kolmårdstomten bryta arm – det vill han alltid. Det visade sig snart att alla tomtar och även tomtemor, som deltog, var lika starka. Slutet gott, allting gott!
Efter superb middag på Sätra Brunns restaurang var det så dags för årsmötet. Protokollet för detta har skickats separat till alla medlemmar.

Söndagens grötfrukost tillsammans med barn från trakten var ett snilledrag. Mycket givande att i lugn och ro få sitta och prata med barnen och deras föräldrar.
Tack för denna gången till allesammans och tack Arne Lundgren, Sala turistbyrå med Anders Juhl (!) i spetsen, till Ulla och Sven-Olof som bjöd oss till sitt ännu fullt julpyntade hem och till alla andra som hjälpt till. Nästa år träffas vi i Borås. Men innan dess har vi Bakken i Danmark att se fram emot.

Sala

Sala

Sala

Sala

Sala