Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2405 av /customers/2/a/9/sverigestomtegille.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Årsmöte 2003

Gillets 2:a Årsmöte på Åland
den 7 – 9 februari 2003

Vår ålandstomte Olle Strömberg var värd för detta årsmöte.
Efter en del återbud i sista stund blev vi till slut 15 st som deltog och vi är säkra på att ingen ångrar resan dit.

Vi blev mycket väl mottagna av Olle, som ordnat allt för oss. Vi bodde på Park Alandia Hotel inne i Mariehamn. Första kvällen hölls årsmötet. Andra dagen var det dags att ”tomta” i Mariehamn. Vi blev tilldelade olika affärer att vandra i och tala med barn i alla åldrar och vara allmänt trevliga. Jag tror vi lyckades!

En härlig vårsol lyste över de 6300 öarna när vi sedan under Olles guidning åkte runt med buss och upplevde Ålands natur och kultur. Kastelholms slott lyste i kvällssolen och i fantasin kunde vi med Olles hjälp ana hur livet där gestaltade sig för många år sedan. Vi tittade också på Jan Karlsgården – ett Skansen i miniatyr.Till slut körde bussen upp till bygdegården i Kastelholm och där bjöd Olle och hans fru Benita på middag.
Avresedagen hann vi med ett besök på Ålands museum. Där fanns allt från stenåldersföremål via sjöfartshistoria till modern konst. Underbart!

Tack Olle och Benita för allt jobb ni lagt ner för vår skull. Vi uppskattade det verkligen. Under ett sådant här besök, som varar i fleral dagar, lär vi känna varandra mer och mer och det är ovärderligt. Innan vi lämnade Åland via Eckerö hamn länsade vi livsmedelsbutiken där på svartbröd – en ålandsspecialitet. Tack och hej! På återseende i Köpenhamn.

 

 

Åland

Åland

Åland

Åland